Leren tellen met schoenen

Kinderboeken 23 november 2013 14:27

Het is bekend dat de taalontwikkeling van kinderen heel vroeg begint en dat het daarom heel belangrijk is om samen met uw kind boeken te lezen. Er zijn echter ook boeken die andere vaardigheden van uw kind stimuleren. Zo zijn er verschillende boeken op de markt die bedoeld zijn om te leren tellen.

my-first-member-book

Leren tellen met sneakers

Heeft u nu een kind dat (nog) niet erg geïnteresseerd is in het lezen van boeken, maar dat wel houdt van coole dingen, is het volgende misschien iets voor hem.

Jacinta Danielle Conza, een twintigjarige studente uit Nieuw-Zeeland, kreeg tijdens haar studie Design de opdracht om een boek te ontwerpen. Omdat de studente dol is op sneakers, en  in het bijzonder op Nike Air Jordans, ontwierp ze een boek waarmee kinderen kunnen leren tellen aan de hand van sneakers.

Bij elk getal staat een gelijk aantal sneakers afgebeeld. De getallen 1 tot en met 10 komen ook overeen met de verschillende types van Nike Air Jordans. Dit zijn de bekendste sneakers van Nike. Dit model bestaat al sinds 1987 en is ook bij kinderen enorm populair. Sindsdien verschijnt er om de zoveel tijd een geüpdatete versie van de schoen. Deze vernieuwde schoenen voor kinderen zijn in Nederland o.a. verkrijgbaar bij labels van Macintosh.

nike-schoen-ingekleurd

Even geduld

U zult helaas nog even moeten wachten om je kind dit boekje cadeau te doen. Er bestaat nog maar een exemplaar, namelijk het boek dat de maakster zelf maakte. Ze is echter wel in gesprek met Nike. Hopelijk komt het boek dus op de markt, zodat kleine sneakerfans binnenkort kunnen leren tellen met sneakers.