Klaar voor de start! Kinderboekenweek 2013

Kinderboeken 1 augustus 2013 14:31

Jaarlijks vindt in oktober de Kinderboekenweek plaats. In deze week worden op  scholen en in bibliotheken extra aandacht besteed aan lezen en voorlezen. Veel boekwinkels hebben ook speciale acties en activiteiten en bij aankoop van een boek krijg je het kinderboekenweekgeschenk cadeau. Een echte aanrader om juist dan de boekenwinkel te bezoeken.

Dit jaar staat sport en spel centraal in de boeken en de activiteiten eromheen. Winnen, verliezen, bewegen en talent komen allemaal aanbod in het thema van dit jaar: Klaar voor de start! De organisatie van de Kinderboekenweek heeft een aantal kerntitels geselecteerd die goed bij het thema passen. Denk bijvoorbeeld aan Koen Kampioen van Fred Dirks voor groep 3-4, Met je hoofd boven water van Gideon Samson voor groep 5-6 of Superhelden.nl van Marcel van Driel voor groep 7-8.

Harmen van Straaten krijgt dit jaar de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Je bent Super…Jan! krijg je kado bij aankoop van €10 aan kinderboeken. Loes Riphagen maakt het speciale prentenboek voor de allerkleinste genaamd Zzz. Dit boek is tijdens de Kinderboekenweek voor €5,- te koop.

KBW13_Geschenk_210